Ukrayna 'da Eğitimi
Bulgaristan 'da Eğitim
Belarus 'da Eğitim
Azerbaycan 'da Eğitim
Bosna Hersek 'de Eğitim
Macaristan 'da Eğitimi
Kazakistan 'da Eğitim
Polonya 'da Eğitim
Rusya 'da Eğitim
Romanya 'da Eğitim
Moldova 'da Eğitimi
Makedonya 'da Eğitim
Malezya 'da Eğitim
Almanya 'da Eğitim
Avusturya 'de Eğitim
Litvanya 'da Eğitim
Suriye 'de Eğitim
İtalya 'da Eğitim
İngiltere 'de Eğitim

kanada haritası

 

 

kanada

Nüfus:31.600.000
Başkent:Ottawa
Telefon Kodu:+1
Dil:İngilizce,Fransızca
Para Birimi:$(cad)
En büyük şehirleri:Toronto

    Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde yeralır.10 eyalet ve 3 bölgeden oluşan, merkezi olmayan, anayasal monarşi ile yönetilen bir ülkedir.1867'de Konfederasyon yasası ile kurulmuş bir federasyondur.
Kanada, Rusya'dan sonra dünyanın ikinci en geniş ülkesidir.
    Kanada parlamenter demokrasi ve anayasal monarşi ile yönetilen bir federasyondur. Devlet Başkanı ve hükümdarı “Kanada Kraliçesi” sıfatı ile Kraliçe II. Elizabeth'dir.
    Kanada 10 eyalet ve 3 bölgeye ayrılmıştır. Eyaletlerin federal yönetimden geniş oranda özerkliği varsa da bölgelerin bağımsızlığı daha azdır.
    Eyaletler, Kanada'nın sosyal programlarının çoğundan (örneğin sağlık sistemi, eğitim ve refah) sorumludur ve toplamda federal hükümetten daha fazla gelir toplarlar. Ceza kanunları kesinlikle federal hükümetin sorumluluğu altında olan az sayıdaki alanlardan biridir ve suç ve ceza Kanada'nın çoğunda tek biçimlidir.
Özetle Kanada eyalet sistemi aynı Amerika’daki eyalet sistemi gibidir.
    On eyaletin eyalet başbakanı tarafından yönetilen seçilmiş yasama kolu vardır, eyalet başbakanları federal başbakanla aynı şekilde seçilirler. Ayrıca her eyaletin federal başbakan tarafından atanan ve Kraliçe'yi temsil eden göstermelik birer vali yardımcısı vardır.
   Kanada, İngilizce eğitimi açısından dünyanın en çok rağbet gören ülkelerinden bir tanesidir.Kanada da Fransızca ve İngilizce konuşulur.
   Kanada dil okullarının çoğu tanınmış,geniş çaplı organizasyonlardır ve genel İngilizce eğitiminin yanısıra üniversite hazırlık amaçlı İngilizce kursları,toefl sınav hazırlık kursları ve  iş İngilizcesi kursları da düzenlenmektedir.

 

 

 

LİSANS & MBA

canada

    Geleceğin dünyası,bilimin,teknolojinin ve iletişimin dünyasıdır.Bu dünyanın dışında kalmamak ve çağı yakalamak için yurtdışı eğitimin olanaklarından yararlanmalıyız.   
    Yurtdışında eğitim geleceğinizi belirlemede size geniş olanaklar sunacaktır. İşaşamında,mühendislik,iktisat,tıp,bilgisayar,hangi alanda olursa olsun iyi bir noktadan kariyerimize başlamak ya da mevcut konumumuzu iyileştirmek istiyorsak yurdışında alacağımız eğitim hedeflerimize daha hızlı ulaşmamızı sağlayacaktır.Türkiye’deki yabancı firma sayısında hızlı bir artış söz konusu olup,bu durum birçok yerel bankanın yabancı sermayeli kuruluşlar tarafından satın alınmasından da anlaşılabilir.

  Yabancı firmalarla artan ticari ilişkilerden de anlaşılacağı gibi,iyi bir iş için yurtdışı eğitim önemli avantajlar sunmaktadır. Amerika ve İngiltere’deki yüksek eğitim kurumlarında Lisans&Yüksek Lisans öğrenimi görmek,uzman danışmanlık desteği alındığı takdirde sanıldığından çok daha basittir. 
  Yurtdışında üniversite eğitimi, maliyet olarak Türkiye’deki özel üniversite fiyatlarından daha uygun bile olabilmektedir. Üniversitelere başvuru süreci,DÜNYA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI’nın desteği ile Türkiye’de bir okula kaydolmak kadar kolaydır. Lisans&Yüksek Lisans Başvuru Belgeleri
    Mali Yeterliliğin belgenmesi
    Dil Yeterlilik:Yurtdışındaki bircok üniversitede egitim almak için ilk koşul,ingilizce yeterliliginizi belirleyenTOEFL,
    SAT,IELTS GMAT sınavlarından birinden belli oranda başarılı bir sonuç almış olmanızdır.Sizden istenilen sınav,girmek istediğiniz üniversiteye ve bölüme göre farklılık gösterir.
    Not Transkripti:En son aldığınız eğitimdeki başarı oranınız başka bir koşuldur.Lise ise lisedeki not ortalamanız,eğitim almakta olduğunuz okuldan transfer olmayı planlıyorsanız, okulunuzdaki not ortalamanız.Üniversitelerin not ortalaması konusundaki beklentileri farklıdır.

     Essay:Eğitim amacınızı açıklayan bir kompozisyon; Egitim,Kültür,Sosyal Hayat ve varsa iş yaşamında edinmiş olduğunuz deneyimlerinizi,başarılarınızı ve mümkünse uyguladığınız projelerinizi ve üniversite ya da master eğitiminden beklentilerinizi, eğitiminizi tamamladıktan sonraki planlarınızı açıklar nitelikte bir kompozisyon hazırlamanız gerekmektedir.
     Referans Mektubu:En son eğitim aldığınız okuldaki öğretim üyelerinizden alınmış kişisel referans mektubu (kimi üniversiteler yüksek lisans proglamları için iş deneyimi de istemektedirler).Bu mektuplar, derslerdeki başarınızı ve kişiliğinizi açıklayıcınitelikte olmalıdır.Eğitiminiz süresince ders başarı grafiğinizin dalgalı bir eğri olması yerine aşağıdan yukarı doğru istikrarlı bir şekilde artması sizin lehinize olacaktır. *Derslerinize katılım,sınıf içi davranışlarınız,okuldaki sosyal ilişkileriniz,sportif&kültürel faaliyetlere katılımınız da öğretim görevlisinden alınacak referans mektubunda belirtilmelidir.Kimi üniversiteler bu mektupları ,eğitim görevlilerinin direk kendilerine postalamasını talep ederler.
    *Eger iş deneyiminiz varsa;işvereninizden,müdürünüzden alacağınız referans mektubunda da aynı şekilde iş yaşamınız süresince geliştirdiğiniz,uyguladığınız projeler,işyerindeki kültürel ve sosyal faaliyetlere katılımınız, insan ilişkileriniz belirtilmelidir. Bu belgeler dikkatlice,doğru bir şekilde hazırlanıp,eğitim geçmişi ve maddi imkanlar da göz önünde bulundurulup, uygun bir üniversiteye ve programa başvurularak yüksek öğrenim görmek mümkündür.
    *Üniversite başvurunuz için mutlaka şahsen DÜNYA YURTDIŞI EĞİTİM ile bağlantı kurunuz.Yanlış okul seçimi,eksik belge,yetersiz Essay,başvuru tarihinin kaçırılması gibi basit hatalar eğitim almanıza engel olabilir.
    *DUNYA YURTDIŞI EGİTİM DANIŞMANLIĞI olarak,tercihleriniz doğrultusunda birden fazla üniversiteye başvurmanızı sağlayarak,en uygun seçimi yapmanıza olanak tanıyoruz.
    *Lisans ya da Yüksek Lisans kayıt hazırlıklarına en az 3-4 ay önceden, Dünya Yurtdısı Egitim ile bağlantı kurularak başlanması son derece önemlidir.
    *Yurtdışında Lisans ve Yüksek Lisans egitimi için okul seçilirken en önemli ayrıntı Üniversitenin YÖK denkliğinin çok dikkatli sorgulanmasıdır.Aksi taktirde bütün çaba ve masraflarınız boşa gidebilir.
www.yok.gov.tr

Bir öğrencinin yurtdışında lisans veya yüksek lisans (master) /doktora eğitimini yapması sırasında karşısına şu masraflar çıkar:
· Okul Ücreti ve Harçlar ( Tuition & Fees)
· Konaklama ve Yemekler ( Room & Board)
· Kitaplar (Books & Supplies)
· Sağlık Sigortası ( Health Insurance)
· Kişisel Giderler (Personal Expenses)
· Computer (Bazı okullar bilgisayar laboratuvarlarını kullandırmak için belli bir ücret almaktadır)
· Transportation
Bu masraflardan Okul ücretleri, harçlar, konaklama (yurtta kalıyorsanız) , yemekler ve sağlık sigortası* direkt olarak okula ödenmektedir.
Okullar tüm bu ücretleri toplayarak tahmini toplam masraf (Estimated Total Cost) dedikleri bir rakam belirler ve burs başvurunuz yoksa tahmini belirledikleri bu toplam rakamı gösteren bir banka mektubu isterler. Okulların istemiş oldukları bu mektup zorunlu bir mektuptur . Bu mektup teminat mektubu anlamına gelmez. Gerekli prosedürü tamamlamak için gerekli olan bir evraktır. Bu banka mektubu ellerine ulaştığında vize için gerekli formların hazırlanmasına başlarlar. Bu toplam rakam ailenin kafasını karıştırır çünkü okulun web sitesinde gördükleri okul ve konaklama ücretleri farklı olmaktadır. Okulların net toplam rakam belirleyebilmeleri ancak öğrencinin alacağı dersler, kalacağı yurt, almak istediği yemek planı vs detaylar belli olduktan sonra belirlenebilir.