Yurtdışında Tıp Eğitimi
Bosna Hersek 'de Eğitim
Ukrayna 'da Eğitimi
Bulgaristan 'da Eğitim
Belarus 'da Eğitim
Azerbaycan 'da Eğitim
Çek Cumhuriyeti 'nde Eğitimi
Kazakistan 'da Eğitim
Polonya 'da Eğitim
Hırvatistan 'da Eğitim
Sırbistanda 'da Eğitim
Kosova 'da Eğitim
Rusya 'da Eğitim
Romanya 'da Eğitim
Moldova 'da Eğitimi
Makedonya 'da Eğitim
Gürcistan 'da Eğitim
Avusturya 'de Eğitim
Letonya 'da Eğitim
Litvanya 'da Eğitim
Yunanistan 'da Eğitim
Kırgızistan 'da Eğitim

Bakü Devlet Üniversitesi

            Dil-Tarih ve Tıp Fakülteleri’nde eğitim gören 1094 öğrenci ile 1919’da başladığı eğitim hayatı ile Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycanda devlet üniversitesi statüsüyle eğitim veren en kaliteli ve en eski okullardandır. Üniversitenin kurulması için birçok çalışma yapan ve Azerbaycan tıp tarihinin en başarılı hekimleri arasında yer alan Profesör V.İ. Razumovski, Bakü Devlet Üniversitesi’nin ilk rektörü olarak görev yapmıştır.

            Azerbaycanda devlet üniversitesi olarak açıldığı günden itibaren yüksek seviyede eğitim yükseköğretim imkanları sunan Azerbaycan Devlet Üniversitesi, 1920-1930 yılları arasında Köprülüzade Fuad Bey, N.Y. Marr ve V.V. Bartold gibi araştırmacıların ve bilim adamlarının katıldığı konferanslar düzenleyerek döneminin çok ilerisinde bir eğitim modeli geliştirmiştir. Nobel Ödüllü L.D. Landau’nın aralarında yer aldığı bilim tarihinin birçok önemli ismi, Bakü Devlet Üniversitesi’nden mezun olmuştur.

            Sovyetler Birliği yönetiminin 1930 yılında aldığı karar doğrultusunda eğitimi sonlandırılan ve yerine Ali Eğitim Enstitüsü açılan üniversite, 4 yıllık aranın ardından 1934’te Azerbaycan devlet üniversiteleri eğitim kalitesinde yaşanan dalgalanma nedeniyle yeniden eğitim hayatına dönmüştür. 2. Dünya Savaşı’nın trajik sonuçlarından biri olarak, üniversite bünyesinde eğitim veren öğretim görevlilerinin büyük bir bölümü şehit verilmiş ve bu nedenle de okulun eğitim programları büyük bir aksaklığa uğramıştır. Kısa süre içerisinde bu zor süreci atlatmayı başaran ve 1945’ kadar birçok alanda gelişim çalışmalarına imza atan Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycanda üniversite eğitimi alanındaki konumuna yeniden sahip olmuştur. Azerbaycanda üniversite okumak için başvuru yapan Türk öğrencilerin sayısı her yıl arttığından, üniversite yoğun talebi karşılamak için gelişim çalışmaları düzenlemektedir.  Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Azerbaycan İktisat Üniversitesi, Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi ve daha birçok eğitim kurumunun yapılandırılarak eğitim hayatına başlamasına da katkıda bulunan üniversite, Azerbaycan eğitim sisteminin lokomotifidir. Azerbaycanda okumak isteyen Azeri öğrenciler kadar yabancıların da büyük ilgi gösterdiği üniversite, bugüne kadar Azerbaycan’ın efsane Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in de aralarında bulunduğu pek çok önemli kişiye de eğitim vermiştir. Cumhurbaşkanı olduktan sonra üniversitenin özerklik kazanmasını sağlayan Haydar Aliyev, ayrıca Türkdili Edebiyatı okumak isteyenleri de düşünmüş ve okul bünyesindeki bölümlerin çeşitliliğinin ve kalitesinin arttırılması adına çalışmalar düzenlemiştir..

            Uluslararası düzeyde yükseköğretim programlarına sahip olan Azerbaycan Devlet Üniversitesi; lisans dışında yüksek lisans ve doktora imkanlarının da bulunduğu 3 aşamalı eğitim vermektedir. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler, 2 senelik yüksek lisans ve 3 senelik doktora programlarına devam edebilmektedir. Geniş bir alana yayılan eğitim programları ile yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da tanınan ve öğrencilerin yoğun ilgisine maruz kalan üniversite, eğitim alanında gerek çeşitlilik gerekse de kalite üzerine yaptığı çalışmalar ile son dönemde Azerbaycanda gazetecilik okumak isteyenler için Avrupa standartlarında eğitim programları da geliştirmiştir. İki bölüme aynı anda devam etme seçeneğinin de sunulduğu okulda, Türklerin de aralarında yer aldığı 1500 yabancı öğrenci bulunmaktadır.

Üniversite bünyesinde 2006-2007 akademik yılında İlham Aliyev’in talimatları doğrultusunda açılan Genç Yetenekler Lisesi de, son yıllarda ilgi odağı haline gelmiştir. Azerbaycanda okumak isteyenlere yükseköğretim alanında kaliteli hizmetler sunan üniversite, Genç Yetenekler Lisesi ile ortaöğretim alanında da büyük bir atılım yapmıştır. İleri seviye eğitim gören lise öğrencileri, geleceğin başarılı bilim adamları olarak görülmektedir.

Azerbaycan devlet üniversiteleri eğitim kalitenin günümüzde olduğu yere gelmesinde büyük pay sahibi olan Bakü Devlet Üniversitesi, eğitim programlarını Azerice ve Rusça olarak uygulamaktadır. Zengin akademik içeriğe sahip olan kütüphanesiyle de adından söz ettiren eğitim kurumu, öğrencilerine ve dünyanın dört bir yerinden gelen akademisyenlere kapılarını açmaktadır. E-kitap uygulamasına geçilmesi ile üniversitenin prestijli kütüphanesinin bilisel içeriğine, internet üzerinden erişim imkanı da sağlanmıştır. Azerbaycanda devlet üniversitesi eğitiminin özel üniversite düzeyinin de ötesine olabileceğini herkese gösteren Azerbaycan Devlet Üniversitesi, öğrencilerine tam donanımlı hastanesiyle sağlık hizmeti de vermektedir. Azerbaycanda üniversite eğitimi alanında uzun zamandır tanınan ve günümüze dek ülkenin eğitim alanında büyük yol kat etmesini sağlayan Bakü Devlet Üniversitesi; İstanbul Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin saygın okullarıyla da işbirliği içindedir.

            Azerbaycanda üniversite okumak isteyen Türk öğrencilere yüksek seviyeli eğitim sunan Bakü Devlet Üniversitesi’nin öğrencisi olmak için Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi’ni tercih edin ve kontenjan sorunlarını dert etmenize kalmadan yurtdışı eğitiminize biran önce başlayın. Deneyimli kadrosuyla en kaliteli ve avantajlı hizmetleri sizlerle buluşturan Eurostar; yerleşim, kayıt, kabul, karşılama, danışmanlık ve ihtiyacınız olan her alanda uygun fiyatlı çözümleriyle yanınızdadır. Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi’nin güvenilir ve kaliteli hizmetlerinden yararlanmak ve prestijli üniversite eğitiminiz ile başarının kapısını aralamak için bize telefon açmanız yeterlidir. Mekanik-Matematik Fakültesi, Uygulamalı Matematik ve Sibernetik Fakültesi, Fizik Fakültesi, Kimya Fakültesi, Biyoloji Fakültesi, Çevre ve Tarım Fakültesi, Coğrafya Fakültesi, Jeoloji Fakültesi, Filoloji Fakültesi, Tarih Fakültesi, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Hukuk Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Gazetecilik Fakültesi, Kütüphanecilik ve Danışma Fakültesi, Şarkiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Psikoloji Fakültesi.


Fakülteler ve Bölümler

            1919 iki fakülteyle eğitim veren Bakü Devlet Üniversitesi, köklü tarihi ile eğitim kalitesini ve çeşitliliğini arttırarak, bugün 17 fakülte ve birçok bölümle hizmet vermektedir.

Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Hukuk Fakültesi: 1991 yılın açılan fakülte, günümüzde bünyesinde bulunan 6 bölüm ile uluslararası ilişkilerden dünya ekonomisine kadar geniş bir alanı kapsayan eğitim programlarıyla öğrencilerine üst düzey eğitim imkanı sunmaktadır.

Bölümler;

  • Uluslararası İlişkiler
  • Diplomasi ve Modern Entegrasyon 
  • Ekonomi ve Yönetim 
  • Dünya Ekonomisi
  • İktisadi Matematik

 

Hukuk Fakültesi: Fakültenin kuruluşu 1927 yılına Şark Fakültesi bünyesine eğitim verdiği yıllara kadar dayanmaktadır. 1928 yılında bağımsız kimliğini kazanan fakülte, 7 bölüm ile eğitim hayatına devam etmektedir. Fakülte öğrencilerine 9 profesör ve 11 doçent eğitim vermektedir.

Bölümler;

  • Uluslararası Hukuk
  • Ceza Hukuku ve Kriminoloji 
  • Ceza Süreci 
  • Hukuk
  • Çalışma ve Çevre Hukuku 
  • Anayasa Hukuku
  • Adli İnceleme ve Kriminal Güvenlik
  • Devlet ve Hukuk Tarihi ve Teorisi

 

Gazetecilik Fakültesi: 1928 senesinden günümüze uzanan bir tarihi olan Gazetecilik Fakültesi, Azerbaycanda gazetecilik okumak isteyen yabancıların yoğun ilgi gösterdiği bir fakültedir. Azerice ve Rusça olarak iki dilde devam eden eğitim; 7 profesör doktor, 18 doçent ve 7 öğretim görevlisi ile verilmektedir. 4 bölüm haricinde fakültenin 3 uygulama laboratuarı da vardır.

Bölümler;

  • Uluslararası Habercilik
  • Teorik ve Uygulamalı Habercilik
  • Matbaacılık Tarihi ve İdeolojik Çalışma Yöntemleri
  • Televizyon ve Radyo Haberciliği

 

Kütüphanecilik-Danışma Fakültesi: 1947’de Filoloji Fakültesi’nde bölüm olarak açılan ve sonrasında eğitimine Şart Fakültesi’nde devam eden Kütüphanecilik-Danışmanlık Fakültesi, 1962 yılından beri fakülte kimliği ile faaliyet göstermekte ve günümüzde 4 seçkin bölüm ile eğitim vermektedir. Fakülte bünyesinde; 4 profesör ve 8 doçent görev almaktadır.

Bu bölümler;

  • Kütüphanecilik 
  • Bibliyografya 
  • Kütüphane Kaynakları ve Bilgi Arama Sistemleri
  • Yayıncılık ve Kütüphanecilik

 

Şarkiyat Fakültesi: 1919 yılında Filoloji Fakültesi’nde bölüm statüsüyle eğitim hayatına başlayan ve 1922 yılında bağımsız fakülte kimliği kazanan Şarkiyat Fakültesi; 11 profesör doktor, 25 doçent ile 13 eğitmenin oluşturduğu bir akademik kadroya sahiptir.

Bölümler;

  • Türk Dili
  • Arap Dili
  • Uzak Doğu Dilleri ve Edebiyatı
  • İran Dili

 

Sosyal Bilimler ve Psikoloji Fakültesi: 1991’de başladığı faaliyetlerini günümüzde 5 bölüm bünyesinde verdiği eğitim ile sürdüren fakültede eğitim; 15 profesör doktor, 1 aday profesör, 72 yardımcı doçent, 2 doçent doktor ve 60 öğretim görevlisi ile verilmektedir.

Bölümler;

  • Psikoloji
  • Sosyoloji
  • Politika
  • Felsefe
  • Nazari Ekonomi

 

Mekanik-Matematik Fakültesi: 3 alan ve 9 bölümle eğitim veren Mekanik-Matematik Fakültesi, 1920’den günümüze faaliyetlerini sürdürmektedir. 1200 civarında öğrencinin okuduğu fakülte bünyesinde; Güç ve Plastik Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarı ve Aerodinamik Laboratuarı da mevcuttur.

Eğitim Alanları;

  • Matematik
  • Matematik Öğretmenliği 
  • Mekanik

 

 Bölümler;

  • Analitik Matematik
  • Teorik Fonksiyonlar ve Fonksiyonel Analiz
  • Diferansiyel ve İntegral Denklemler 
  • Bilgisayar Matematiği  
  • Yönetim Teorisinin Matematiksel Yöntemleri  
  • Cebir ve Geometri; 
  • Teorik Mekanik ve Tüm Çevre Mekaniği 
  • Yüksek Matematik
  • Matematik ve Öğretim Metotları

 

Uygulamalı Matematik ve Sibernetik Fakültesi: Eğitim geçmişi 40 yıldan da uzun bir süreyi kapsayan fakülte 11 bölüm ve 4 bilgisayar laboratuarı ile eğitim vermektedir. 17 profesör, 54 doçent ve diğer öğretim görevlileri fakülte bünyesindeki hizmetlerini sürdürmektedir.

Bölümler;
 

  • Uygulamalı Matematik 
  • Fiziksel Matematik Teknikleri 
  • Bilişim Teknolojileri ve Programlama 
  • Matematiksel Sibernetik
  • Optimallaştırma ve Yönetim 
  • İşlemler Araştırması ve Matematiksel Modelleme
  • Olasılık ve Matematiksel İstatistik
  • Ekonomi Sibernetiği ( İktisadi Matematik ve Ekonomi- Çevre Sistemleri Modelleme ) Analitik Uygulamanın Matematiksel Yöntemleri
  • İktisadi Bilişim
  • Bilişim

Fizik Fakültesi: Geçmişi, 1919 senesinde kurulan Fizik-Matematik Fakültesi’ne dayanan fakülte, 1958 yılında bağımsız kimliğini kazanmıştır. 9 bölüm ve 3 laboratuar ile eğitim veren fakültenin eğitim kadrosu; 27 profesör doktor ve doçentlerin ağırlıklı olduğu toplam 63 akademisyenden meydana gelmektedir.

Bölümler;
 

  • Genel Fizik  
  • Optik ve Moleküler Fizik
  • Maddenin Yapısı 
  • Yarı iletkenler Fiziği 
  • Katı Cisimler Fiziği
  • Nazari Fizik 
  • Nano Materyallerin Kimyasal Fiziği 
  • Astrofizik
  • Fiziksel Elektronik

Kimya Fakültesi: 1934 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdüren fakülte; 7 bölüm, 5 araştırma laboratuarı ve 25 uygulama laboratuarı ile eğitim vermektedir.

Bölümler;
 

  • Genel ve İnorganik Kimya 
  • Organik Kimya  
  • Fiziki ve Moleküler Kimya
  • Analitik Kimya
  • Petrokimya ve Kimya Teknolojileri 
  • Yüksek Moleküler Kimya  
  • Kimya Öğretmenliği 

Biyoloji Fakültesi: 1934 yılından bu yana bağımsız fakülte yapısıyla eğitim vermektedir. 9 bölüm ve 2 araştırma laboratuarı ile eğitim veren fakültede; 19 profesör ve çoğunluğunu doçentlerin oluşturduğu toplam 62 öğretim görevlisi hizmet vermektedir.

Bölümler;

  • İnsan ve Hayvan Fizyolojisi 
  • Biyokimya 
  • Botanik
  • Mikrobiyoloji 
  • Bitki Fizyolojisi  
  • Toprak
  • Tarım Araştırması 
  • Omurgalılar Zoolojisi 
  • Genetik ve Darwinizm 
  • Biyofizik ve Moleküler Biyoloji

 

Çevre ve Tarım Fakültesi: 7 profesör doktor ve çoğunluğu doçent olan 22 akademisyenin görev yaptığı fakülte bünyesinde, 5 bölüm ve 2 araştırma laboratuarı ile eğitim verilmektedir.

Bölümler;

  • Ekoloji Kimyası 
  • Coğrafi Ekoloji
  • Biyoekoloji
  • Tarım Arazi ve Kadastro

 

Coğrafya Fakültesi: Kurulduğu 1944 yılından günümüze uzanan köklü bir tarihe sahip olan fakülte bünyesinde 7 bölüm mevcuttur. 9 profesör, 12 doçent ve 5 öğretim görevlisi fakülte bünyesindeki görevlerini sürdürmektedir.

Bölümler;

  • Azerbaycan Coğrafyası  
  • Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar 
  • Fiziki Coğrafya 
  • Jeodezi ve Haritacılık  
  • İktisadi ve Sosyal Coğrafya
  • Dış Ülkeler Coğrafyası 
  • Meteoroloji

 

Jeoloji Fakültesi: 1991 yılında Coğrafya Fakültesi’nden ayrılan ve bağımsız fakülte kimliği kazanan Jeoloji Fakültesi’nin eğitim kadrosu; 10 profesör doktor, 14 yardımcı doçent, 4 asistan ve 8 akademisyeninden oluşmaktadır.

Bölümler;

  • Yararlı Mineraller
  • Genel Jeoloji 
  • Kristal, Mineral ve Jeokimya
  • Jeoloji ve Hidrojeoloji Mühendisliği  
  • Paleontoloji ve Tarih Jeolojisi
  • Deprem ve Yer Fiziği

 

Filoloji Fakültesi: 16 bölümü ve 3 laboratuarı ile eğitim hayatını sürdüren fakülte bünyesinde; çoğu profesör ve doçent  olan 170 kadar öğretim görevlisi hizmet vermektedir. 1919 yılında bölüm olarak başladığı eğitim hayatını, 1930 yılından bu yana bağımsız fakülte kimliği ile sürdürmektedir.

Bölümler;

  • Azerbaycan Dil
  • Klasik Azerbaycan Edebiyatı
  • Azerbaycan Halk Edebiyatı 
  • Türkoloji 
  • Azerbaycan Dili ve Edebiyatının Eğitim Teknikleri 
  • Genel Dilcilik  
  • Dünya Edebiyatı
  • Türk Halkları Edebiyatı 
  • Rus Dili
  • Rus Edebiyatı Tarihi 
  • Beşeri Bilimler ve Rus Dili  
  • Doğal Bilimler ve Rus Dili 
  • İngiliz Dili 
  • Alman ve Fransız Dilleri
  • Çağdaş Azerbaycan Edebiyatı

 

Tarih Fakültesi: 9 bölüm ile eğitim veren fakülde bünyesinde; 31 profesör doktor ve çoğu doçent olan 61 akademisyen görev almaktadır. 1919 yılında Dil Tarih Fakültesi olarak kurulan ve 1934 yılında fakülte bünyesinden Dil Bölümü’nün ayrılması ile Tarih Fakültesi adıyla eğitim vermeye başlamıştır.

Bölümler;

  • Arkeoloji ve Etnografya
  • Asya ve Afrika Ulusları Tarihi
  • Azerbaycan Tarihi “Beşeri Bilimler” 
  • Azerbaycan Tarihi “Doğal Bilimler”
  • Azerbaycan Tarihinin Menşei ve Tarih Metotları 
  • Eski Dünya ve Ortaçağ Tarihi  
  • Slav Ülkeleri Tarihi  
  • Türk ve Kafkas Halkları Tarihi
Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi

 

  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yıllık eğitim ücreti İşletme, Bilgisayar Uygulamalı Ekonomi ve Pazarlama 800 ABD, Uluslararası Ticaret 900 ABD ve İstatistik programı 700 ABD Doları, Türk dünyası İşletme  Fakültesinde, İşletme ve Uluslararası İlişkiler Programları yıllık 4000 ABD Dolarıdır. Eğitim dili Azerice ve Rusçadır.  Türk Dünyası İşletme, Fakültesi Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi bünyesinde, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'na bağlı bir eğitim kurumudur. Eğitim dili Türkiye Türkçesidir.

Azerbaycan Devlet Neft Akademisi

Azerbaycan Devlet Neft Akademisi


  • Öğrenim Ücreti: Azerbaycan Devlet Neft Akademisinde eğitim ücretli olup, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında öğrenim ücreti Kimya Teknolojisi ve Ekoloji programında 1600 ABD Doları, Uygulamalı Matematik programında ise öğrenim ücreti 2100 ABD Dolarıdır. Öğretim dili Azerice ve Rusçadır. Hazırlık Programı: Hazırlık eğitimi üniversite bünyesinde verilmektedir. Hazırlık ücreti 1100 ABD Dolarıdır.

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi

 

  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında eğitim ücreti 800 ABD Dolarıdır. Hazırlık Programı: Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir. Hazırlık eğitimi ücreti yıllık 500 ABD Dolarıdır. Hazırlık eğitiminde Azericenin yanı sıra ilgili programlara ait Azerice terimlerin eğitimi yer alır.

 


Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi

Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi


  • Öğrenim Ücreti: Eğitim ücreti 900-1200 ABD Dolarıdır.
    Hazırlık Programı: Hazırlık eğitimi vardır. Hazırlık eğitimi ücreti 550 ABD Dolarıdır.
    Yurt imkânı: Üniversitede yurt imkânı bulunmamaktadır.

Bakü Devlet Üniversitesi

Bakü Devlet Üniversitesi

  • Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir devlet üniversitesidir. 1919'da kurulan üniversitenin, en ünlü mezunları Azerbaycan'ın eski cumhurbaşkanları Ebulfez Elçibey ve Haydar Aliyev'dir.

 


Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi

 

  • Hazırlık Programı: Öğretim dili Azericedir. Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir. Hazırlık sınıfı eğitim ücreti 600 ABD Dolarıdır. Hazırlık eğitim ücreti iki taksitte ödenebilecektir. Yurt İmkânı: Üniversitede yurt imkânı yoktur.

Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi

  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 1.500 ABD Dolarıdır. Eğitim ücreti iki taksitte ödenebilecektir. Öğretim dili Azericedir. Hazırlık Programı: Üniversite bünyesinde hazırlık eğitim verilmektedir. Hazırlık sınıfı eğitim ücreti 700 ABD Dolarıdır. Yurt İmkani: Üniversitede yurt imkânı yoktur.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi


  • Öğretim dili Mimarlık bölümü için Azerice, Rusça ve İngilizce, İnşaat Mühendisliği bölümü için Azerice ve Rusçadır. Hazırlık Programı: Üniversite bünyesinde bir yıl hazırlık eğitimi verilmektedir ve ücreti yıllık 700 ABD Dolarıdır. Yurt İmkânı: Yurt imkânı bulunmaktadır. Aylık ücreti 25 ABD Dolarıdır.
Azerbaycan Teknik Üniversitesi

Azerbaycan Teknik Üniversitesi

  • Hazırlık Programı: Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir. Hazırlık eğitim ücreti yıllık 600 ABD Dolarıdır.
    Yurt İmkânı: Yurt imkânı bulunmaktadır. Aylık ücreti 15 ABD dolarıdır.

 


Azerbaycan Tıp Üniversitesi

Azerbaycan Tıp Üniversitesi


  • Hazırlık Programı: Hazırlık eğitimi vardır. Hazırlık eğitim ücreti yıllık 1.500 ABD Dolarıdır. Yurt İmkânı: Üniversitede yurt imkânı kısıtlıdır.


Bakü Slavyan Üniversitesi

Bakü Slavyan Üniversitesi


  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yıllık eğitim ücreti 1000 ABD Dolarıdır. Eğitim ücreti iki taksitte ödenebilecektir. Öğretim dili Azerice ve Rusçadır. Hazırlık Programı: Üniversite bünyesinde hazırlık sınıfı vardır ve ücreti yıllık 750 ABD Dolarıdır. Yurt İmkânı: Üniversitede yurt imkânı yoktur.


Gence Devlet Üniversitesi

Gence Devlet Üniversitesi


  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup 2010-2011 eğitim-öğretim yılında eğitim ücreti 1000 ABD Dolarıdır. Öğrenim Ücreti her sömestr başında alınır. Hazırlık eğitimi verilmemektedir. Öğrenim dili Azericedir. Yurt İmkânı: Üniversitede yurt imkânı yoktur.


Nahcivan Devlet Üniversitesi

Nahcivan Devlet Üniversitesi


  • Fakülteler: Tarih ve Filoloji, Sosyal Yönetim ve Hukuk, Ekonomi, Güzel sanatlar, Doğal tarih

    1. Tıp, Fizik ve Matematik, Mimarlık ve Mühendislik, Pedagoji, Yabancı Diller

Sumgayıt Devlet Üniversitesi

Sumgayıt Devlet Üniversitesi


  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitim ücreti kimya 1050 ABD Doları Matematik ve Fizik 1000 ABD Doları. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı, Tarih, Biyoloji ve Coğrafya 1200 ABD Dolarıdır. Hazırlık Programı: Hazırlık eğitimi vardır ve ücreti 600 ABD Dolarıdır. Yurt İmkânı: Üniversitede yurt imkânı vardır. Ücreti aylık 200 ABD Dolarıdır.
Üzeyir Hacıbeyli Adına Bakü Müzik Akademisi

Üzeyir Hacıbeyli Adına Bakü Müzik Akademisi


  • Öğrenim Ücreti: Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında eğitim ücreti yıllık 2000-2500 ABD Doları arasıdır. Hazırlık Programı: Öğretim dili Azericedir. Öğrenciler bir eğitim-öğretim yılı üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi görürler. Hazırlık eğitim ücreti 1500 ABD Dolarıdır. Yurt İmkânı: Üniversitede yurt imkânı yoktur.